2 طرز تهیه کتلت عربی ترد و خوشمزه با گوشت و بدون گوشت

به گزارش وبلاگ دوین، کتلت عربی که با نام عروک شناخته می گردد، یکی از غذاهای سریع و آسان برای شام یا ناهار است که شباهت زیادی به دارد. این غذای نونی را با نام کباب عربی هم می شناسند البته اگر در طرز تهیه آن، از گوشت چرخ نموده استفاده گردد. در این مقاله از در ، طرز تهیه کتلت عربی را به 2 روش با گوشت چرخ نموده و بدون گوشت، به همراه فوت و فن های تهیه آن را به شما آموزش خواهیم داد.

2 طرز تهیه کتلت عربی ترد و خوشمزه با گوشت و بدون گوشت

طرز تهیه کتلت عربی

مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

مواد لازم برای تهیه کتلت عربی با گوشت

گوشت چرخ نموده: 400 گرم

پیاز: 2 عدد میانه

فلفل دلمه ای: 1 عدد

نخود: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

گوجه فرنگی: 2 عدد میانه یا درشت

سیب زمینی: 1عدد

سیر: 4 حبه

پودر زنجبیل: 1 قاشق چای خوری سرصاف

جعفری تازه خرد و ساطوری شده: 3 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

فلفل قرمز، پودر کاری: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کتلت عربی حرفه ای

طرز تهیه کتلت عربی شبیه ما ایرانی ها است با این تفاوت که در آن از مواد دیگری هم استفاده می گردد. در این کتلت، نخود جزو اصلی به شمار میرود و مزه آن به فلافل نزدیک است. به خاطر استفاده از نخود، باید برای درست کردن این کتلت، از شب قبل یا یک روز قبل، دست به کار شوید. در ادامه مراحل طرز تهیه کتلت عربی را آموزش خواهیم داد.

مرحله اول: نخودها را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت عربی با نخود، نخود را در یک کاسه بریزید و روی آن را به قدری آب اضافه کنید تا نخودها را بپوشاند. حداقل یک شب تا صبح یا به مدت 24 ساعت نخودها را بخیسانید. در این مدت هر چند ساعت یک بار، آب نخودها را با آب تازه عوض کنید.

مرحله دوم: نخودها را چرخ کنید

بعد از این که نخودها نفخشان گرفته شد و کمی نرم شدند، آنها را آبکش کنید. سپس در چرخ گوشت بریزید و دو بار آنها را چرخ کنید تا حسابی نرم شوند. اگر چرخ گوشت ندارید، می توانید از غذاساز بهره ببرید. نخودهای چرخ شده را در یک ظرف جداگانه، کنار بگذارید.

مرحله سوم: بقیه مواد را چرخ یا رنده کنید

و گوجه فرنگی ها را بشویید و در غذاساز بریزید یا رنده کنید. پیاز و سیب زمینی را پوست بگیرید و آنها را نیز رنده ریز کنید. با دست، آب همه این سبزیجات را بگیرید. سیرها را رنده ریز کنید و به مواد بیفزایید.

مرحله چهارم: مواد را با هم مخلوط کنید

مواد رنده و آبگیری شده را به نخودهای چرخ شده اضافه کنید. سپس جعفری خرد شده، و دیگر ادویه ها را اضافه کنید. با دستکش آشپزی یک بار مصرف، همه مواد را با دست به خوبی ورز بدهید تا کاملا یکدست شوند و شکل خمیری به خود بگیرند. روی ظرف را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مواد استراحت نمایند و منسجم شوند.

مرحله پنجم: کتلت ها را سرخ کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه کتلت عربی، بعد از نیم ساعت، یک تابه را روی حرارت بگذارید و به میزان کافی روغن در آن بریزید. از مایه کتلت به میزان یک نارنگی کوچک بردارید و کف دستتان گلوله کنید. سپس آن را از هر دو طرف فشار دهید تا صاف گردد. کتلت را به آرامی در روغن بیندازید. یک طرف کتلت عربی که سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم طلایی گردد. همه کتلت ها را به همین شکل سرخ کنید.

مرحله ششم: کتلت عربی را سرو کنید

برای سرو کردن کتلت عربی، بعد از سرخ کردن، کف یک ظرف را دستمال کاغذی یا دستمال حوله ای قرار دهید و کتلت ها را روی آن بگذارید. اجازه دهید روغن اضافی کتلت از آن خارج گردد. سپس کتلت ها را در ظرف مناسب بگذارید و اطراف آن را با ، سبزی خوردن، و ، تزیین و همراه با نان سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت بازاری

طرز تهیه کتلت عربی بدون گوشت

مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

مواد لازم برای تهیه کتلت عربی با سیب زمینی

نخود: 500 گرم

فلفل دلمه ای: 500 گرم

پیاز: 1 عدد

تخم مرغ: 3 عدد

سیب زمینی: 1 عدد کوچک

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کتلت عربی ساده

در این روش از طرز تهیه کتلت عربی، از گوشت استفاده نمی گردد و مناسب کسانی است که ممنوعیت مصرف گوشت دارند. بعلاوه نگرانی بابت گرفتن بوی گوشت ندارید و از تخم مرغ برای انسجام کتلت هم می توانید بهره ببرید. گوجه فرنگی نیز در این دستور حذف شده است. برای درست کردن این غذای خوشمزه، مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول: نخودها را آماده کنید

برای طرز تهیه کتلت عربی ساده برای گیاهخواران، نخودها را از یک روز قبل در مقداری آب بخیسانید و در زمان آماده کردن مواد، آنها را آبکش کنید. نخودها که آبشان خارج شد، آنها را دو مرتبه چرخ کنید.

مرحله دوم: بقیه مواد را چرخ کنید

سیب زمینی را بشویید و خرد کنید. پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید. فلفل دلمه ای ها را بشویید و تخم آنها را خارج کنید. همه این مواد را در چرخ گوشت بریزید و با هم چرخ کنید. سپس با دست آب آنها را بگیرید و بعد به نخودهای چرخ شده اضافه کنید. تخم مرغ ها را به همراه ادویه ها به مواد بیفزایید و همه را با دست ترکیب کنید و ورز دهید تا یکدست شوند.

مرحله سوم: کتلت عربی را سرخ کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه کتلت عربی، به مدت 30 دقیقه مواد را در یخچال استراحت دهید. سپس در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. به میزان یک نارنگی از مایه کتلت بردارید و آن را به شکل کتلت کف دستتان، فرم دهید. کتلت ها را در روغن سرخ کنید. هر دو طرف که طلایی شد، آنها را از تابه خارج کنید. بعد از اینکه کتلت ها روغن اضافی خود را از دست دادند، آنها را با نان سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه کتلت عربی

*حتما نخودها را قبل از استفاده در طرز تهیه این کتلت، بخیسانید تا نرم شوند و نفخشان گرفته گردد. در این مدت، چند مرتبه آب آنها را دور بریزید و دوباره آب تازه اضافه کنید. به طوری که روی نخودها را بگیرد.

*یک راه دیگر برای گرفتن نفخ نخودها، این است که روی نخودها را یک خیار با پوست قرار دهید تا نفخ نخود گرفته گردد.

*در مواد مورد استفاده در طرز تهیه کتلت عربی، دستتان باز است که گوشت چرخ نموده را حذف کنید.

*از آن جایی که غذاهای عربی ادویه های زیادی دارند، می توانید ادویه های تند و دلخواه خود را هم به آن بیفزایید.

* از تخم مرغ در طرز تهیه کتلت عربی استفاده نمی گردد ولی اگر می خواهید انسجام کتلت بیشتر گردد، می توانید یک یا دو تخم مرغ را به مواد بیفزایید.

*برای ایجاد چسبندگی مواد کتلت عربی، آرد گندم یا آرد نخودچی یاری زیادی می نماید.

*کتلت عربی با برنج درست نمی گردد و ماده اصلی به کار رفته در آن نخود است. برای استفاده از برنج در کتلت، باید کوفته برنجی یا کتلت برنج درست کنید.

*کتلت عربی یک غذای نونی است که با انواع نان ها و به صورت ساندویچی با گوجه فرنگی، کاهو و خیارشور سرو می گردد.

سوالات متداول

چرا کتلت عربی وا می رود؟

علت وا رفتن کتلت عربی یک یا چند مورد زیر است:

*آب سیب زمینی و پیاز مایه کتلت گرفته نشده است.

* روغنی که کتلت را در آن سرخ نموده اید، داغ نبوده است.

برای جلوگیری از وا رفتن کتلت عربی چه کار کنیم؟

علاوه بر رعایت موارد بالا و طی کردن مراحل تهیه، اگر باز هم کتلت عربی شما وا رفت، به آن کمی آرد یا تخم مرغ اضافه کنید. بعلاوه اگر مایه کتلت را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در یخچال نگه دارید، احتمال وا رفتن آن کم می گردد.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه کتلت عربی ترد و خوشمزه با گوشت و بدون گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه کتلت عربی ترد و خوشمزه با گوشت و بدون گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید