طرز تهیه دلمه برگ مو ملس تبریزی؛ نکاتی برای خوشمزه تر شدن

به گزارش وبلاگ دوین، دلمه یک غذای خوشمزه و مقوی که بیشتر در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه پخته می گردد. کلمه دلمه در زبان ترکی به معنای پر شده است. دلمه را می توان با برگ درخت انگور یا همان درخت مو، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و بادمجان درست کرد. یکی از انوع پر هوادار دلمه، دلمه برگ مو است و به عنوان محتویات داخل آن می توان از برنج نیم دانه، گوشت چرخ نموده، لپه و سبزی دلمه برگ مو استفاده کرد. البته دلمه به صورت کلی هم با گوشت و هم بدون گوشت برای ناهار تهیه می گردد.

طرز تهیه دلمه برگ مو ملس تبریزی؛ نکاتی برای خوشمزه تر شدن

در وبلاگ دوین بلاگ طرز تهیه دلمه برگ مو با مواد مختلف را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

مواد اولیه برای تهیه دلمه برگ مو:
برنج نیم دانه2 پیمانه
لپهیک پیمانه
گوشت چرخ نموده400 گرم
برگ درخت انگور (برگ مو)به میزان کافی
پیازدو عدد میانه
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان کافی
سبزی دلمه (جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه)نیم کیلو

طرز تهیه دلمه برگ مو ملس:

1- در ابتدای طرز تهیه دلمه برگ مو، لپه ها در میزانی آب قرار دهید تا خیس بخورند و از نفخ آن ها نیز کاسته گردد. این کار به راحت تر پخته شدن آن ها هم یاری می نماید. بعد از خیس کردن لپه ها، آن ها را با میزانی آب و نمک در یک قابلمه بریزید و بگذارید تا بپزد.

2- در مرحله بعد یک قابلمه دیگر را آماده کنید و در آن کمی آب و میزانی نمک بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. سپس برنج ها را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا بپزد.

3- برنج را امتحان کنید و هر وقت دانه های آن میزانی نرم شدند، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید. زمان پخت برنج 20 الی 30 دقیقه است.

4- پیاز را پوست بگیرید. بشویید و سپس به صورت خلالی ریز کنید. سپس ماهی تابه را آماده کنید و میزانی روغن در آن بریزید و بگذارید داغ گردد.

5- بعد پیازها را اضافه کنید و میزانی تفت دهید تا نرم گردد سپس فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا طعم ها خوب با هم مخلوط شوند.

6- در مرحله بعدی گوشت چرخ نموده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند و سرخ گردد تفت بدهید و پس از سرخ شدن، تابه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید.

7- در گام بعدی سبزی دلمه را پاک کنید و شستشو دهید. سبزی دلمه معمولا شامل جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه است. بعد از شستشو، سبزی ها را ساطوری خرد کنید و به مخلوط گوشت و پیاز بعد از کمی خنک شدن اضافه کنید. سپس لپه پخته شده و بعلاوه برنج را به سایر مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.

8- در مرحله بعد یک قابلمه را انتخاب کنید و میزانی آب در آن بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد، سپس برگ درخت انگور یا همان برگ مو را در آن بریزید و 2 تا 3 دقیقه بگذارید در آب جوش بماند، سپس آن را خارج کنید و با آب ولرم بشویید.

9- حالا از سمت چپ پنجه های برگ را به وسط برگ راهنمایی کنید و تمام پنجره ها را یکی یکی روی هم تا بزنید تا به سمت راست برگ برسید، تمام پنجه ها را یکی یکی روی هم تا بزنید تا به سمت راست برگ برسید. توجه داشته باشید که این کار را با دقت انجام دهید اگر میزان مواد میانی زیاد باشد در زمان پخت دلمه ها ممکن است باز گردد، اگر میزان مواد کم باشد دلمه شما طعم و مزه خوبی نخواهد داشت. توجه کنید برگ ها را کمی محکم بپیچید تا در زمان جابجایی در قابلمه یا در زمان سرو باز نگردد.

10- سپس درون یک قابلمه میزانی روغن بریزید و دلمه های پیچیده شده را درون آن بگذارید.

مواد لازم برای چاشنی دلمه برگ مو:
رب انار، نمک، شکربه میزان دلخواه
زرشک برای تزیینبه میزان دلخواه

برای تهیه سس دلمه در این مرحله با توجه به ذائقه خودتان میزانی رب انار، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید.

اگر شما هم هوادار طعم ملس هستید. میزان شکر آن را می توانید بیشتر کنید و اگر تمایل دارید که دلمه های شما ترش تر باشد میزان کمتری شکر اضافه کنید.

سس را روی دلمه ها بریزید و 10 تا 15 دقیقه زمان دهید تا سس به خورد دلمه ها برود و رنگ دلمه ها چند درجه تیره تر گردد.

به همین راحتی دلمه های بسیار خوشمزه و لذیذ شما آماده سرو هستند.

شما می توانید این دلمه ها را درون فریزر حتی به مدت چندین ماه نیز نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

بعد از آماده شدن دلمه ها، آن ها را در یک ظرف مناسب بکشید و با نان سرو کنید.

طریقه پیچیدن دلمه برگ مو به صورت رولی:

برای پیچیدن دلمه به صورت رولی شما می توانید همچون ویدیوی زیر به آسانی دلمه را بپیچید.

[aparat id=oR8ch]

طریقه پیچیدن دلمه برگ مو به صورت بقچه ای و مکعبی:

برای پیچیدن دلمه به صورت بقچه ای با ویدیوی زیر به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.

[aparat id=fV3sC]

نکاتی درباره طرز تهیه دلمه برگ مو:

  1. این غذا را اکثراً بدون گوشت چرخ نموده درست می کنیم. ولی در برخی از منطقه ها دلمه را فقط با گوشت چرخ نموده می خورند. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از گوشت را ندارید، می توانید از سویا هم بهره ببرید. بعلاوه می توانید از ترکیبی با نصف سویا و نصف گوشت چرخ نموده بهره ببرید.
  2. در چاشنی برگ مو به جای رب انار، می توانید از آبلیمو طبیعی یا آبغوره و سرکه بهره ببرید.
  3. نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه کنید، حرارت قابلمه شماست که اگر زیاد باشد آب سریع بخار شده و دلمه های شما می سوزد و اگر کم باشد مدت زمان زیادی طول می کشد تا رنگ برگ ها تغییر کند. پس در این مرحله دقت لازم را داشته باشید.
  4. با توجه به سایز قابلمه و میزان دلمه ها ممکن است احتیاج باشد میزان آب و زمان بیشتری را برای پخت احتیاج داشته باشید.
  5. حتماً آب را چک کنید در صورتی که دلمه ها هنوز تغییر رنگ نداده باشند باید آب جوش را کم کم به آن اضافه کنید.
  6. دستور تهیه دلمه که به آن پرداختیم مناسب چهار نفر است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت ها را تغییر دهید. البته به این موضوع هم دقت کنید که برخی ها از هواداران دلمه های پر ملات هستند و برخی آن را کم ملات تر دوست دارند. پس نسبت ها را با توجه به ذائقه افراد هم می توان عوض کرد.

نکاتی در انتخاب برگ دلمه:

  • برترین برگ ها برای تهیه دلمه های ترد و خوشمزه، برگ های جوانی هستند که میزان کف دست شما هستند.
  • ترشی دلمه برگ مو بستگی به ذائقه شما دارد. برای ترش شدن بیشتر می توانید سرکه آن را بیشتر کنید. برای شیرینی تر شدن به همان تناسب شکر را اضافه کنید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه شربت سکنجبین است. اما بیشتر افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.
  • برگ ها نباید بسیار بزرگ باشند که لطافت و تازگی خود را از دست داده باشند یا بسیار کوچک که قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند.
  • گفتنی است که اگر برگی بود که سایز آن کوچکتر از سایز نرمال بود یا پارگی در آن داشت می توانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.
  • پیچیدن دلمه ها را تا خاتمه ادامه دهید.
  • قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمه ها بگذارید، یک سوم قابلمه را آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید منتظر باشید تا رنگ برگ ها تغییر کند و حالت نیم پختگی به خود بگیرد.

امیدوارم از طرز تهیه دلمه برگ مو لذت برده باشید. برای مشاهده سرویس آشپزی به مجله ما سری بزنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه دلمه برگ مو ملس تبریزی؛ نکاتی برای خوشمزه تر شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه برگ مو ملس تبریزی؛ نکاتی برای خوشمزه تر شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید