افزایش دقت، بهینه سازی هزینه کرد و رضایت مردم با الکترونیکی شدن نسخه نویسی
به گزارش وبلاگ دوین، کارشناس نظام سلامت گفت: الکترونیکی شدن نسخه نویسی باعث می شود خطای پزشکی کاهش یابد و همچنین نظام سلامت نیز به یک شفافیت برسد که در آن کیفیت خروجی خدمات ارائه شده به مردم نیز به شدت افزایش خواهد یابد.
گروه اقتصادی وبلاگ دوین، استفاده از فناوری های نوین مانند نسخه نویسی الکترونیک نقش مهمی در ارتقاء کیفیت خدمات رسانی در حوزه بهداشت و درمان ایفا خواهد کرد، اما به اعتقاد کارشناسان توجه به کیفیت زیرساخت ها نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و نقش بسزایی در موفقیت این گونه طرح های ملی خواهد داشت. برای بررسی ابعاد مختلف این موضوع به سراغ سعید طاهری؛ کارشناس نظام سلامت و مدیرعامل پلتفرم هوشمند و یکپارچه پرونده الکترونیک پزشکی دکتر نکست رفتیم و دیدگاه وی را در زمینه ضرورت اجرای این طرح جویا شدیم.
کارشناس نظام سلامت، الکترونیکی شدن فرایند های درمانی و بهداشتی را دارای مزایای متعددی دانست و افزود: راحت تر شدن دسترسی بیمار به خدمات، یکی از مزیت های مهم نسخه نویسی الکترونیک است. علاوه بر این ما با دسترسی به آمار دقیق و شفاف افراد در طول عمرشان شاهد ارتقاء ارائه خدمات از این محل این خواهیم بود.
طاهری درباره ضرورت انتقال فرایند های درمانی و بهداشتی به بستر الکترونیک می گوید: موضوع درمان در تمام دنیا در حال گذار به سمت الکترونیکی شدن هستند و همه بخش ها را نیز الکترونیکی کردند که منجر شده است تا خطای پزشکی کاهش یابد و همچنین نظام سلامت نیز به یک شفافیت رسیده است که در آن کیفیت خروجی خدمات ارائه شده به مردم نیز به شدت افزایش خواهد یافت و پرونده درمان بیمار نیز به صورت مستمر در اختیار او واقع شده است و از این جهت بسیار به نفع مردم و همچنین بهینه سازی هزینه کرد در نظام سلامت خواهد شد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به الکترونیکی شدن سایر خدمات حوزه بهداشت و درمان گفت: با اجرای اولین مرحله الکترونیک سازی نظام سلامت که نسخه نویسی الکترونیک است، سایر خدمات سلامت را نیز می توان از ویژگی الکترونیک برخوردار باشد. نسخه الکترونیک آغاز راه الکترونیکی شدن وزارت بهداشت و زیرمجموعه هایش است و قطعا می توان کل بخش های مربوطه در این بخش را الکترونیکی کرد.
کارشناس نظام سلامت در خاتمه با اشاره به لزوم ترغیب کادر درمان و بیماران برای استفاده از بستر دیجیتال افزود: ما متاسفانه اجبار را سرلوحه تغییرات خود قرار داده ایم و به سمت اصلاح رویه با ایجاد زمینه های صحیح اجرایی نمی رویم. در موضوع نسخه الکترونیک باید با سازوکار های تشویق و تنبیه و همچنین با رویکرد تهیه مناسب زیرساخت اجرایی از طریق مشارکت با بخش خصوصی باید به سمت آماده سازی فضا برویم و نسخه نویسی الکترونیک را به اجرا در بیاوریم تا هم مردم هم سیاست گذاران این بخش بتوانند از مزایای آن استفاده کنند و سطح شفافیت و کارکرد نظام سلامت بیشتر شود تا در نهایت به نتیجه مطلوب نیز برسیم.
منبع: خبرگزاری دانشجو