شرایط بحرانى الماس هاى سبز مرکز، وقتى منفعت شخصى بر منفعت عمومى پیروز مى گردد
به گزارش وبلاگ دوین، باغات تهران به عنوان ریه هاى تنفسى شهر شناخته مى شوند اما به نظر مى رسد که به فراموشى سپرده شده اند.
این روزها شاهد از بین رفتن باغات که ریه هاى تنفسی هستند در شهر تهران هستیم در این خصوص تناقضاتى در شوراهای ادوار گذشته وجود داشته است و معلوم نیست دچار چه سرنوشتی خواهند شد؟
باغات بیشتر در منطقه ها شمالی تهران دیده می شود اما شاهد ساخت و ساز در این منطقه هستیم و گاهی اوقات انگیزه هاى مالی شخصى بر منفعت عمومى برنده مى شود و حق شهروندی از بین مى رود. به نظر مى رسد این شرایط نگران کننده است و باید تصمیم عاجلی برای آن گرفته شود .
در این راستا، سورنچی استاد دانشگاه تربیت مدرس و عضو کمیته فنی باغ معتقد است که پیشینه باغ های شهر تهران زیاد است اما مدیریت آن به طرح جماع بر می شود، مسئولان به جزئیات مصوبه برج باغ توجه نکردند و باغات دچار آسیب شدند .
وى بیان نمود : باغ یک کاربرى مطرح می شود در حالی که زیرساخت است، در حال حاضر باغات آنقدر ارزشمند هستند که باید حفظ ش وند و به عنوان زیرساخت مطرح شوند . باغات ما زیرساخت های به جای مانده شهر تهران هستند و نباید در آنجا ساخت و ساز انجام شود .
در ادامه مهدى عباسى رییس کمیسیون معمارى و شهرسازى شوراى شهر تهران گفت : مصوبه برج باغ و خانه باغ به شهر کمکی نکرده است، در تهران نمی توان به تخریب باغ ها فکر کرد. متاسفانه بعضی باغات از بین رفتند و اگر هم به جای مانده ای وجود دارد دارای پوشش گیاهی بسیار کمی است .
وى یادآور شد : حفظ باغات عزم عمومی و تصمیم ملی احتیاج دارد و در ادامه می بایست باغات هم افزایش پیدا کند .
سوزنچی تاکید نمود : اصلا مگر آب برای ایجاد باغ داریم؟ در حال حاضر از منابع متعارف خودمان هم کم داریم، باغ ملی گیاه شناسى 3 چاه داشته که یکی از آن خشک شده و نزدیک آن ساخت و ساز صورت گرفته است، اما برای آن پروژه آب از کجا فراهم می کنید؟ ما آب کافی برای توسعه فضای سبز نداریم .
این استاد دانشگاه اضافه نمود : بیشتر باغ های ما در منطقه 1،3،4،12 هستند و تامین فضای سبز در تهران اولویت است اما دچار فقدان ظرفیت هستیم، کل باغات شهر تهران هزار و 700 هکتار است و مدیریت شهرى باید راهکار ارائه کند .
وى ادامه داد : تهران کلان شهر کشور است و از بودجه ملی سهم مى برد، باید از صندوق توسعه محیط زیست براى تملک باغات استفاده کنیم .
در سرانجام عباسی خاطر نشان کرد : ما در آینده، قطعا چالشی برای تامین آب باغات تهران خواهیم داشت و نگرانى ما باغات غرب تهران است .
حال امید است که این الماس های سبز تهران دستخوش تغییر نشوند و در میان تصمیم های مسئولان آن ها را از دست ندهیم زیرا باغات گوهر کمیابی هستند که در صورت از بین رفتن شاید جایگزینى براى آنها نداشته باشیم .
وبلاگ دوین اجتماعی شهری
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان