50 درصد فراوریات صنایع دستی خراسان جنوبی در منطقه ها روستایی فراوری می گردد
به گزارش وبلاگ دوین، خبرنگاران/خراسان جنوبی سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: 90 درصد فعالان صنایع دستی خراسان جنوبی را بانوان تشکیل می دهند و 50 درصد فراوریات صنایع دستی این استان در منطقه ها روستایی فراوری می گردد.
زهره اسدپور، امروز سه شنبه 28 دی ماه اضافه کرد: زنان نیمی از جمعیت روستایی کشور را تشکیل می دهند که از قدیم در کنار فعالیت های دامداری و کشاورزی به فراوری انواع صنایع دستی نیز اشتغال داشته اند و زنان روستایی، پیشرو در فراوری محصولات صنایع دستی استان هستند.
به گزارش وبلاگ دوین، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، وی گفت: مهمترین تاثیری که صنایع دستی در روستاها برجا گذاشته، خوداشتغالی زنان روستایی و در نتیجه توانمندسازی آنان برای ارتقا و بهبود شرایط زندگی است بعلاوه اشتغال زنان روستایی در حوزه صنایع دستی یک ضرورت اجتماعی و فرصت مالی برای کشور است که توسعه روستایی را به همراه دارد.
سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: در این استان نیز فراوری درصد بالایی از محصولات صنایع دستی برعهده زن روستایی است و این زنان توانمند در زمینه فراوری انواع پارچه دستباف شامل حوله، برک، مله، جاجیم، انواع گلیم، پلاس، گوهرسنگ، رودوزی های سنتی و حصیربافی فعال بوده و سهم عمده ای از پیکره فراوری صنایع دستی خراسان جنوبی و ایران را به خود اختصاص داده اند.
وی گفت: خراشاد، شورستان، سیدال، دهسلم، میغان، کوشه، ماه بانو، خیرآباد، چرمه، خانکوک، فلک، شیر مرغ، گارجگان، بیهود، حاجی آباد و خدآفرید از جمله روستاهای فعال خراسان جنوبی در فراوری صنایع دستی هستند.
اسدپور اظهار کرد: از ابتدای امسال تا به امروز 2 میلیون و 450 هزار و 250 مترمربع بافته های داری، جاجیم و پارچه دست بافت در استان خراسان جنوبی فراوری شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین فراوریات صنایع دستی استان به پارچه های دستباف اختصاص دارد اضافه کرد: یک میلیون و 556 هزار و 400 قطعه تراش سنگ، محصولات چرم، سفال و سرامیک و سوزن دوزی در 9 ماه گذشته فراوری شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا