مصرف مرغ سرخ کرده خطر مرگ را افزایش می دهد
به گزارش وبلاگ دوین، مصرف یک وعده غذا های سرخ کردنی در روز، به خصوص مرغ سرخ کرده، احتمال مرگ را تا 13 درصد افزایش می دهد.
| به گزارش وبلاگ دوین به نقل از مجله پزشکی BMJ، زنانی که یک یا دو بار در روز مرغ سرخ کرده مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که هیچ نوع سرخ کردنی ای در وعده های روزانه نداشتند، 13 درصد خطر مرگ را در خود افزایش می دادند.
بر طبق نتایج این تحقیق، مصرف ماهی سرخ کرده 7 درصد خطر مرگ را افزایش می دهد.
نویسندگان مقاله تاکید کردند که کاهش مصرف غذا های سرخ کرده از هر نوعی، به خصوص ماهی و مرغ سرخ کرده، برای سلامت عمومی ضروری است.
وی بائو Wei Bao، دستیار استاد در رشته شیوع شناسی در دانشگاه آیوا در آمریکا، که یکی از دست اندکاران این پژوهش بوده است، گفت: ما می دانیم که مصرف غذا های سرخ کرده در آمریکا و در سراسر جهان شایع است. اما متاسفانه اطلاعات کمی از تاثیرات بلند مدت این غذا ها روی سلامتی افراد داریم.
تحقیقات پیشین رابطه بین مصرف روزانه سرخ کردنی ها و خطر ابتلا به بیماری های دیابت نوع 2 و قلبی و عروقی را مطالعه کرده بودند. اما این نخستین پژوهش در آمریکاست که رابطه بین سرخ کردنی ها و خطر مرگ را مطالعه کرده است.
پژوهشی که در سال 2017 انجام شد نشان داد که افرادی که یک یا دو بار در هفته سیب زمینی سرخ کرده می خورند، در مقایسه با افرادی که این غذا را حذف کرده اند، خطر مرگ زودرس را در خود دو برابر می کنند.
برای انجام این پژوهش عادات غذایی 107 هزار زن بین سنین 50 تا 79 سال که ما بین سال های 1993 تا 1998 به کلینیک های سراسر آمریکا مراجعه کرده بودند، مطالعه شد. این افراد به مدت 18 سال تحت نظارت بودند.
این زنان در ابتدای تحقیق پرسشنامه هایی را پر کردند که بر طبق آن از شرکت کنندگان پرسیده می شد از 122 نوع غذایی که در پرسشنامه به آن ها اشاره شده، چه اندازه در روز مصرف می کنند. این غذا ها شامل انواع سرخ کردنی ها بود.
سایر عوامل مرتبط مثل سطح تحصیلات، درآمد، اندازه انرژی مصرفی، کیفیت عمومی رژیم غذایی همه مورد توجه قرار گرفتند.
بر این اساس، زنانی که یک یا دو وعده در روز از غذا های سرخ کرده استفاده می کردند، 8 درصد احتمال خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی را نسبت به کسانی که از غذا های سرخ کرده اجتناب می کردند، در خود افزایش می دادند.
مصرف مرغ سرخ کرده خطر مرگ و مرگ ناشی از بیماری های قلبی را به ترتیب تا 13 و 12 درصد افزایش می داد.
ماهی سرخ کرده خطر مرگ و مرگ ناشی از بیماری های قلبی را تا 7 و 13 درصد افزایش می داد.
اما میان مصرف غذا های سرخ کرده و خطر مرگ ناشی از سرطان ارتباطی یافت نشد.
بائو می گوید: ماهی غذای سالمی است که می تواند خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد، اما سرخ کردن آن، آن را تبدیل به ماده ای مضر می کند.
بائو تاکید کرد کاهش مصرف غذا های سرخ کرده می تواند خطر مرگ ناشی از آن ها را کاهش دهد، اما باید در نظر بگیرید که نتایج این تحقیق بر اساس استفاده افراطی از آن ها (مصرف هر روزه) است.
بائو می گوید با اینکه این تحقیق بر روی زنان انجام شده، اما نتایج اش در مورد مردان هم صدق می کند.
وی توضیح داد: خیلی از دلایل وجود دارد که می تواند سرخ کردنی ها را به موادی مضر برای سلامتی تبدیل کند، یکی از این علل تولید این غذاهاست، به طور مثالا افزایش اندازه سدیم که طی مراحل تولید انجام می گردد، می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.
نویسندگان تاکید کردند در این پژوهش نوع روغنی که برای سرخ کردن استفاده شده است، مد نظر قرار نگرفته، و قطعا شیوه سرخ کردن و نوع روغن هم می تواند تاثیر گذار باشد.
بائو توضیح داد: به طور مثال در اسپانیا ارتباط بین مصرف غذای سرخ کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی ثابت نشد، چون مردم در این کشور از روغن زیتون استفاده می کنند.
به گفته محققان دیگر عوامل دیگری که سرخ کردنی ها را مضر می کنند، درجه حرارت روغن و حجم غذای سرخ کردنی است.
اساس مطالعات پیشین، درجه حرارت بالا منجر به تولید چربی های ترانس و ترکیبات مضر دیگر که از آن ها با عنوان محصولات گلیکازیون نام برده می گردد، می گردد. محصولات گلیکازیون وقتی تولید می شوند که غذا های حیوانی با پروتئین بالا، مثل گوشت و ماهی، با دمای بسیار بالا طبخ می شوند. این محصولات خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ ناشی از بیماری قلب و عروقی را افزایش می دهند.
حجم غذای مصرفی نیز در این میان موثر است، با افزایش اندازه مصرف به خصوص در رستوران ها، خطر ابتلا به بیماری ها و مرگ نیز افزایش می یابد.
به هر حال توصیه می گردد برای بدنی سالم تر وعده های غذایی کمتری خارج از خانه مصرف گردد و غذا های خانگی به روش های سالم تری- مثل استفاده از شعله غیر مستقیم، آب پز، کبابی، و فرپز- طبخ شوند.
منبع: CNN
ترجمه: سایت وبلاگ دوین
منبع: فرادید