اصفهان منشور زیبایی

به گزارش وبلاگ دوین، گردشگران خارجی شیفته تماشا اصفهان و زیبایی هنرمندانه آن هستند. این علاقه از زمانی شروع شد که نخستین جهانگردان از این شهر بازدید کردند و در سفرنامه های خود، فرهنگ و هنر اصفهان را معرفی کردند. از دوران شاه عباس به تدریج تعداد بیشتری راهی مرکز صفوی شدند و روزبروز بر آوازه جهانی شهر افزوده شد. در این پست اصفهان را از دید چند سیاح مشهور آن دوره معرفی می کنیم.

اصفهان منشور زیبایی

پیتر دلاواله

دلاواله گردشگر ایتالیایى در قرن 16 دوبار به ایران سفر کرد. وقتی به ایران رسید که اوج شکوفایی تمدن در زمان سلطنت شاه عباس صفوی بود.

او یازده ماه در اصفهان ماند، دورانی که اصفهان به عنوان مرکز ایران در حال ساخت و ساز بود و دلاواله می دانست به زودی شهری دیدنی تر از ناپل و رم ایجاد می گردد. او با دقت بازار شهر و معماری باغها، پلها و کاخها را در سفرنامه خود بیان نموده است. این سفرنامه علاوه بر جزییات جالبی که در خصوص زندگی در اصفهان ارایه می دهد، همراه با تصاویری از آن دوره است.

ژان شاردن

شاردن به شدت مجذوب اصفهان بود و آن را زیباترین شهر شرق می دانست. او به خوبی شهر را از ساختمانها و پاتوقها تا مراسمات مذهبی و زندگی روزمره مردم توصیف نموده است.

شاردن در دوران پادشاهی شاه عباس دوم و شاه سلیمان صفوی در اصفهان بود و با دربار هم رفت وآمد داشت. او به تجارت گسترده در بازار اصفهان و داد وستد با خارجیها و تجارتخانه انگلیس و هلند در این شهر اشاره می نماید. شاردن آمار دقیقی از تعداد بناهای مهم اصفهان داشت مانند 1802 کاروانسرا و 3000 هزار برج کبوتر.

اوژن فلاندن

فلاندن یک هنرمند و شرق شناس فرانسوی بود که در دوره قاجار به ایران آمد.

او در سفر دو ساله اش آثار معماری گذشته را به تصویر کشید که باعث معروفیتش شد. سفرنامه او در 6 جلد، تصاویر ایران از دوران باستان تا دوره قاجار را به نمایش می گذارد. فلاندن 30 تابلو از اصفهان نقاشی نموده است که برترین معماری آن دوره را نشان می دهد.

ژان پابتیست تاورنیه

تاورنیه در دوره صفوی 9 بار به ایران سفر کرد. این گردشگر و بازرگان معروف فرانسوی به خوبی شرایط ایران و وقایع دربار را توصیف نموده است.

در دورانی که نه از قطار خبری بود و نه از خرید بلیط هواپیما اصفهان، تاورنیه هزاران کیلومتر را طی می کرد تا به شهر مورد علاقه خود برسد. او به خوبی مشاغل شهر اصفهان را معرفی می نماید و با مشاغل فرانسه آن دوران مقایسه می نماید. روابط زیادی با دربار صفوی داشت و معروف است که به آنها جواهر می فروخت.

منبع: تریپ

به "اصفهان منشور زیبایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اصفهان منشور زیبایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید