بزرگترین ریزش قیمت نفت از زمان جنگ خلیج فارس رقم خورد

به گزارش وبلاگ دوین، خبرنگاران: بازارهای نفت پس از فروپاشی اتحاد اوپک پلاس و شروع جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه که احتمالا تبعات مالی و سیاسی فوری خواهد داشت، بیش از 30 درصد سقوط کردند.

بزرگترین ریزش قیمت نفت از زمان جنگ خلیج فارس رقم خورد

به گزارش وبلاگ دوین به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت چند ثانیه پس از گشایش معاملات آسیا، با دومین کاهش قیمت عظیم تاریخ پس از جنگ خلیج فارس در سال 1991 روبرو شد. با سقوط قیمت نفت برنت به 31 دلار و دو سنت، بانک گلدمن ساکس هشدار داد که قیمتها ممکن است به حدود 20 دلار در هر بشکه سقوط نمایند.

این ریزش قیمت همه را در بازار نفت از غولهایی مانند اکسون موبیل تا شرکتهای حفاری شیل کوچکتر در تگزاس غربی تحت تاثیر قرار می دهد. به بودجه کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی از عراق گرفته تا نیجریه ضربه خواهد زد و صحنه سیاست جهانی را تغییر خواهد داد و نفوذ کشورهایی مانند عربستان سعودی را کمتر می نماید. همچنین مبارزه علیه تغییرات جوی هم با دشواری بیشتری روبرو خواهد شد زیرا بهای سوختهای فسیلی در برابر منابع انرژی تجدیدپذیر رقابتی تر می گردد.

اندی لیپو، رییس شرکت مشاوره لیپو اویل آسوشیتس در هیوستون در این باره گفت: باورکردنی نیست. بازار با موج ریزش قیمت روبرو شده است. اوپک پلاس با ورود به جنگ قیمت برای تصرف سهم بیشتر، بازار را غافلگیر کرد.

بازار نفت در مواجهه با شوک ویروس کرونا بر تقاضا و چشم انداز سیل عرضه از همه طرف، از هم پاشیده است. عربستان سعودی قیمت فروش رسمی خود را به میزانی کاهش داده که در 20 سال گذشته بی سابقه بوده و به خریدارانش اعلام نموده که فراوریش را افزایش خواهد داد. روسیه اعلام نموده که شرکتهایش آزاد هستند هر میزان که بخواهند نفت فراوری نمایند.

اقدام کم سابقه شرکت آرامکوی سعودی تنها چند ساعت پس از شکست مذاکرات اوپک و متحدانش صورت گرفت. فروپاشی این اتحاد به همکاری میان عربستان سعودی و روسیه که از اواخر سال 2016 شکل گرفت و به تقویت قیمتها یاری کرد، خاتمه می دهد.

منابع مطلع اظهار نموده اند شرکت آرامکو به بعضی از فعالان بازار اعلام نموده که میخواهد از ماه میلادی آینده فراوریش را به بالای 10 میلیون بشکه در روز افزایش دهد و ممکن است به رکورد 12 میلیون بشکه در روز برساند.

بهای معاملات آینده نفت برنت در بازار لندن 14 دلار و 25 سنت سقوط کرد و به 31 دلار و دو سنت رسید که عظیمترین کاهش قیمت روزانه از زمان حمله آمریکا به عراق در ژانویه سال 1991 بود. بهای نفت برنت در سنگاپور با 25 درصد کاهش، 33 دلار و 92 سنت در هر بشکه معامله شد.

بهای معاملات آینده وست تگزاس اینترمدیت آمریکا 34 درصد کاهش یافت و به 27 دلار و 34 سنت در هر بشکه رسید اما اندکی بعد این کاهش به 27 درصد تقلیل پیدا کرد. معاملات به دلیل حجم ریزش قیمت برای چند دقیقه متوقف شد.

اختلاف قیمت نفت برنت با شاخص نفت آمریکا به پایینترین حد خود در بیش از دو سال گذشته رسید زیرا عرضه بالاتر کشورهای اوپک توازن میان عرضه و تقاضای جهانی را در مقایسه با نفت آمریکا مستقیما مورد تهدید قرار می دهد. اختلاف قیمت دو شاخص از چهار دلار در هفته گذشته، به دو دلار و 66 سنت در هر بشکه رسید.

ریزش قیمت نفت در سایر بازارهای اقتصادی منعکس شد و بازارهای سهام آمریکا به همراه ارزهای نفتی مانند کرون نروژ و پزوی مکزیک با سقوط آزاد روبرو شدند در حالی که دارایی های امن مانند ین ژاپن و طلا صعود کردند. ارزش سهام فراورینمایندگان نفت به شدت افت کرد و شرکت CNOOC و سانتوس استرالیا بیش از 20 درصد سقوط کردند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چشم انداز یک جنگ قیمت دیگر معامله گرانی که ریزش قیمت سال 2014 را به خاطر دارند را به وحشت انداخته است.

ریزش قیمت نفت دفعه پیش زمانی شروع شد که رشد انفجاری فراوری نفت شیل آمریکا باعث شد اوپک به منظور بیرون راندن رقیبانش از بازار، شیرهای نفت خود را باز کند، هرچند این استراتژی به شکست انجامید و فراورینمایندگان شیل با وجود سقوط نفت برنت به پایین 30 دلار در هر بشکه در سال 2016 دوام آوردند. این ریزش قیمت بود که باعث شد اوپک به همراه روسیه و سایر فراورینمایندگان غیراوپک کلوپ اوپک پلاس را تشکیل دهد.

منبع: اقتصادنیوز

به "بزرگترین ریزش قیمت نفت از زمان جنگ خلیج فارس رقم خورد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگترین ریزش قیمت نفت از زمان جنگ خلیج فارس رقم خورد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید